Vaibo Hills
The Story
The History of Vaibo Hills
L’azienda è condotta da Gianfranco Bulgarini.
Era impostata sull’allevamento e sulla coltivazione di colture tradizionali.
Diego e Gianfranco Bulgarini danno un nuovo indirizzo all’azienda: si iniziano a convertire i terreni dell’azienda in vigneto.
Vengono prodotti circa 70 ettolitri di vino.
Viene ristrutturata una parte dei locali della cascina vecchia che verranno adibiti a cantina e all’accoglienza.
Nascono il marchio di Colli Vaibò e le prime bottiglie personalizzate.
Fa il suo esordio il Lugana.
Iniziano i lavori per ampliare gli spazi dei volumi di vino lavorati.
Viene creato il nuovo packaging con una nuova bottiglia ed etichetta che sono in uso ancora oggi.
Sono coltivati 25 ettari di terreno.
E prodotte 120.00 bottiglie l’anno.
“The most rewarding part of what I do is being able to see the full growing season from pruning to bud break through harvest.”
Danielle Noce
Marketing Director
The Family
Bulgarini family history: from whom Colli Vaibò was born.
Gianfranco and Diego Bulgarini are the heart of the Colli Vaibò winery.
Gianfranco meticulously and scrupulously oversees the vineyards: from winter pruning to harvest time.
Diego Bulgarini, on the other hand, is in charge of the winery and all the stages that begin with the harvest, the marketing of products, and personally participates in trade and marketing fairs.
The hallmark of the Colli Vaibò team is attention to detail. Every process carried out by the staff is under the supervision of Gianfranco and Diego, and every wine before being bottled is approved by them.
making process
From Vineyard to Bottle
Every single field of grapes is vinted separately, allowing us to preserve its unique character. This practice, with a rigorous grading system, allows us to achieve the highest quality year after year.